Boegstraat

Misschien wel de gezelligste straat van Scheveningen

CODE 622

622 detail01
622 detail02

Onlangs had ik een kort gesprek met Anne Zwagers over de muurschildering in de Boegstraat, ook wel bekend als de kroegstraat en misschien wel de gezelligste straat in Scheveningen.

Anne Zwagers: "Het verhaal achter de schildering is niet heel bijzonder. Het was voorheen al een muurschildering van een kat, zonnebloem en vlinder o.i.d. gemaakt door mijn buurman Richard, de tattoo artiest (Red Hot Tattoos).

De schildering (en de muur) was een beetje vervallen. Dus zo’n 2 jaar geleden heb ik besloten de muur even te pimpen. Aangezien ik degene ben die er de hele dag op uit kijkt, dacht ik 'let’s go'. Dus..wat heb je liever voor je huis dan je eigen zeetje. Ik koos voor het havenhoofd op de Noord. Een plekje wat voor mij echt als thuis voelt. Hier surf ik ontzettend veel en hecht ik veel waarde aan.
De schildering is geinspireerd op één van mijn foto’s want ik fotografeer ook veel. Ik vond dit plekje zo mooi, dus ik ben hierop verder gegaan in Adobe Illustrator. In de plaats van de kat heb ik een vosje in de duin gezet. Uiteraard kon een meeuw niet ontbreken. De haring is er later bij gekomen.

Naast de schildering heb ik wat tegels uit de straat getrokken en een mini duintje aangelegd. Hier word ik ontzettend blij van als in nu naar buiten kijk! Inmiddels is de duin uitgebreid tot bloementuin."

Meer creatief werk van Anne Zwagers kan je hier vinden: https://annezwagers.com

Door Huibert de Jong (projectleider SMS)De redactie streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Gebruik cookies op onze site

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming.