Wassenaarsestraat

CODE 712

712 detail01
712 detail02

Het gedicht is niet zomaar een decoratie: het is een eerbetoon van het stadsdeelkantoor en het Wijkoverleg Scheveningen Dorp (WOS) aan Immetje en aan haar inzet om de Scheveningse taal levend te houden. De afbeelding onder het gedicht van drie Scheveningse vrouwen is gemaakt naar een schilderij van Immetje. Dat het een eerbetoon was had ze eerst niet in de gaten, zegt ze. Ze wist niet beter of het gedicht en de schildering zouden met een bescheiden ceremonie worden onthuld. De geruchtenmachine deed geleidelijk aan anders vermoeden. “Het werd een heel feest in de Wassenaarstraat,” herinnert Immetje zich. “Met de burgemeester voorop.”

Al zo’n halve eeuw doet ze met haar Preitjes in het Schevenings verslag van de dagelijkse dingen. “Ik hoor iets op de radio of er schiet iets in gedachten waarvan ik denk: ja, dat is waar; dat is toen ook gebeurd.” Dat werkt ze onder bijvoorbeeld het strijken verder uit. “Daar heb ik dan de tijd voor.” Dat doet ze liever dan spelletjes op een laptop. “Ik moet er niet aan denken; zonde van de tijd! Dan zit ik liever ouderwets sokken te stoppen.”

Dorp Scheveningen.
Altijd zijn er nog die smalle straten
waar vrouwen in klêderdracht stonden te praten
Altijd zijn er nog die kleine huizen
waarom heen je de Noordzee hoort ruisen
Altijd weer loop ik te genieten langs de waterkant
en bewonder op het strand de talloze schelpen in het zand
Altijd moet ik mijn dorst naar vroeger laven
door even te wandelen baar de haven

In opdracht van WOS Wijkoverleg Scheveningen heeft SignPlantation deze muurprint uitgevoerd.

Mocht u meer weten, dan hopen wij dat u een mail stuurt naar mail(a)straatkunstmuseumscheveningen.nl.

Bij voorbaat dank
De werkgroep Straatkunst in ScheveningenDe redactie streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Gebruik cookies op onze site

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming.