Cor Wakum

Scheveninger in hart, nieren en verf

Kunstschilder Cor Wakum is geboren en getogen op Scheveningen. Het wonen aan zee gaf hem veel inspiratie. Zo ging Cor vaak richting het strand om te kijken hoe de zon onderging, of tijdens het opkomende water, de bruisende golven.

Rond 1985 zette hij zijn eerste penseel streek op het doek. Al snel maakte het werk van H.W.Mesdag een grote indruk op hem. Hij werd geinspireerd door de Haagse School en het Impressionisme en wilde o.a. bomschuiten gaan schilderen.


Het beeld van Scheveningen in haar oorsprong mag niet verdwijnen!

Inmiddels heeft hij vele schilderijen gemaakt. Zijn eerste muurschildering in het openbaar was in de Adriaan Coenenstraat op Scheveningen. Hij heeft regelmatig de muurschilderingen op Scheveningen bekeken en er mogen wat hem betreft meer muurschilderingen komen op Scheveningen zodat het beeld van Scheveningen in haar oorsprong niet verdwijnen zal.

De bomschuiten zijn nog steeds zijn favoriet, maar ook andere onderwerpen wisselen zich af op zijn schildersezel. Cor Wakum werkt regelmatig in opdracht en kunstschilderen is zijn dagelijkse bezigheid.

Cor Wakum: "Als kunstschilder op Scheveningen sta ik ervoor open om (ook) in opdracht meerdere muurschilderingen op Scheveningen te maken. Ik ben uiteindelijk Scheveninger in hart en nieren."

Hij is te bereiken via facebook.com/corwakummuurschilderingen


Enkele werken van Cor Wakum:


De redactie streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Gebruik cookies op onze site

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming.