Sandra Thie

Een kunstschilder en tekenaar, gespecialiseerd in portretten.

In de portretten heerst een stilte en het evenwicht van een schilder die zich richt op de essentie. De portretten worden gekenmerkt door een directheid en de gave om meer dan alleen uiterlijkheden te registreren.

Sandra Thie is lid van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag.

Meer info is op haar website www.sandrathie.nl


Huibert de Jong (SMS) in gesprek met Sandra Thie.

H: Wat is jouw verbinding met Scheveningen?
Ik ben er geboren en heb er de eerste drie jaar gewoond. Heel vaag heb ik nog beelden van enkele momenten uit die tijd. Ik ben sinds een jaar of twintig weer terug op Scheveningen.

H: Kan je iets vertellen over je achtergrond als schilder?
Ik heb de Rotterdamse kunstacademie gedaan maar durfde toen nog niet echt te kiezen voor schilderen. Ik herinner me wel m'n voorliefde en mijn penseelstreek werd al opgemerkt. Het heeft echter nog lang geduurd voordat ik daadwerkelijk volledig schilder werd. Uiteindelijk heb ik alle werkzaamheden eromheen geschrapt en leef nu van mijn schilderkunst.

H: Wat zijn je toekomstplannen en/of lopende projecten?
Op het moment werk ik hard aan een tentoonstelling in Pulchri Studio op het Lange Voorhout, daarnaast schilder ik natuurlijk doorlopend in opdracht en zou in de toekomst weer met vluchtelingenkinderen aan de randen van Europa aan de slag willen.

H: Wat vind je van de muurschilderingen in Scheveningen?
De muurschilderingen op Scheveningen vind ik fantastisch! Zo fijn om om de hoek ineens een vrolijke verassing aan te treffen, echt een aanwinst, allemaal.

H: Wat zou je graag willen dat er verandert in Scheveningen of is het wel goed zo?
Er zou wat mij betreft wel nog meer in dooie hoekjes worden gewerkt aan kunst. In alle vormen.

H: Ben jij beschikbaar voor opdrachten en welke opdrachten neem je aan??
De opdrachten die ik aanneem lopen uit één. Ik doe eigenlijk alles wat me aanspreekt, dus dat kan een interessante plek zijn, een goed doel of een mooi onderwerp. Alles waar ik affiniteit mee voel wil over nadenken, en dat is vooral voor een mooiere wereld in de breedste zin.

H: Hoe ga je normaal te werk bij een muurschildering?
Locatie verkennen en al dan niet laten prepareren. Schetsen, overleggen en dan bij droog weer aan de slag. Daarna wordt er nog een anti-graffiti laag overheen aangebracht


Ze Benne Der Weer - Sandra Thie


De redactie streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Gebruik cookies op onze site

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming.